Услуги

01

Изграждане на системи за ориентация и навигация

ДИЗАЙН И ПРОИЗВОДСТВО

Терминът "Системи за ориентация и навигация" (wayfinding and signage) се отнася до информационни системи, които водят хората през физическа среда и подобряват тяхното ориентиране и преживяване в пространството. Наричани понякога “табелки”, те всъщност са комплексни решения, които включват различни навигационни елементи или визуални сигнали като табели, тотеми, карти, упътвания и символи. Тяхната цел е да улеснят хората, като ги насочват към правилната дестинация.

Намирането на верния път е особено важно в сложно изградени среди като градски пространства, офис сгради, хотели, жилищни комплекси, паркове, културно-исторически обекти, болнични заведения, летища, метро, жп и автогари, учебни заведения и др.

В тези често напрегнати среди ефективните системи за намиране на път допринасят за потребителското преживяване и чувството за безопасност и сигурност.

02

Идентичност и брандинг

Както знаем, логото е визуален символ, използван за незабавно идентифициране на компания, организация, продукт или марка. Не случайно тук тази секция се казва идентичност и брандинг, защото логото като запазена марка отдавна не е центърът на визуалното представяне на марката. То е част от по-голяма система, наречена идентичност, в която влизат още цветове, визуални елементи, шрифт и други.

Винаги съветвам клиентите си да работим по създаване на идентичност, а не само знак, защото едно голо лого няма контекст и не е достатъчно да предаде цялостното усещане на една организация или марка.

03

Дизайн консултации

След седем години като преподавател в Националната художествена академия и чрез частната ми практика натрупах сериозен опит в консултирането на дизайн проекти от различно естество. Това често означава външен поглед, който е безпристрастен и предоставя професионална гледна точка по конкретен дизайн казус.

Дизайн консултациите биха могли да бъдат и в сферата на организирането на дизайн конкурси. Имам опит с няколко такива (ЦИК, БДЗП, Студентски съвет към НХА и др.) и създадена методология, която гарантира качествени резултати.

Направи запитване още днес!
truefilip.com
филип бояджиев

based in Sofia, Bulgaria
working internationally

all rights reserved